top of page
  • Workearly gr

Finance & Data Science - Πως να πετύχεις τον στόχο σου

Mιλώντας με πολλούς υποψηφίους ή επαγγελματίες , που προέρχονται από το χώρο των Θετικών Επιστημών , των Οικονομικών Επιστημών , της Διοίκησης επιχειρήσεων , παρατηρούμε ότι υπάρχει λανθασμένη αντίληψη σχετικά με τους ρόλους στο πεδίο του Data Science.



Πολλοί νομίζουν ότι δεν μπορούν να μπουν στο χώρο ούτε να συνδυάσουν το Data Science με το αντικείμενό τους. Η αλήθεια είναι ότι αυτή τη στιγμή οι συνδυαστικοί ρόλοι είναι στην κορυφή των trends στην αγορά παγκοσμίως και παρέχουν πολλά υποσχόμενες ευκαιρίες , προοπτικές και τη δυνατότητα εργασίας εξ αποστάσεως τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.


O Ανδρέας Αναστασιάδης είναι τελειόφοιτος του τμήματος Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστήμιο Πειραιά με παράλληλες σπουδές (parallel studies) στο Αμερικάνικο Κολλέγιο (American College of Greece – ACG) ως υπότροφος από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για το πρόγραμμα Financial Markets Trading.


Τα κύρια πεδία ενδιαφέροντος του είναι:


Credit Risk Management, Fixed Income Securities, Derivatives, Valuation of Financial Products.


Ο Ανδρέας συνεργάζεται με το workearly τους τελευταίους μήνες. Ο αρχικός του στόχος ήταν να συνδυάσει τις σπουδές του στα Οικονομικά / Financial Markets Trading με το πεδίο του Data Analysis, ένα συνδυασμός που είναι σε τεράστια ζήτηση στις παγκόσμιες χρηματοοικονομικές αγορές. Εστιάζοντας στο σύνολο δεξιοτήτων του Data Analysis με στόχευση στο Business Inteligence , σχεδιάσαμε μαζί ένα δυναμικό πλάνο εκπαίδευσης στοχεύοντας ακριβώς στο skillset που είναι σε μεγάλη ζήτηση αυτή τη στιγμή.


Πιο αναλυτικά, εισχωρήσαμε σε τεχνολογίες όπως SQL , Python for Finance & Risk Management , Data Visualization / Tableau , Reporting / PowerBi , Datawarehousing . Ταυτόχρονα , συνδυάζοντας αποτελεσματικά την εμπειρία μας στην αγορά , σχεδιάσαμε την κατάλληλη στρατηγική για τα επόμενα επαγγελματικά βήματα.



Παρακάτω , ο Ανδρέας μοιράζεται την εμπειρία του σχετικά με τη συνεργασία του με το Workearly:

- Πως προέκυψε η συνεργασία με το Workearly , τι χρειαζόσουν και γιατί το επέλεξες;

Στο τελευταίο έτος των σπουδών μου αναρωτήθηκα αν υπάρχουν software tools τα οποία να μου επιτρέπουν να δημοσιεύω τις αναλύσεις μου με έναν πιο κατανοητό και εύκολο στην παρουσίαση τρόπο. Μετά από αναζήτηση στο διαδίκτυο, το επάγγελμα του Business Intelligence Analyst / Data Analyst μου κέντρισε το ενδιαφέρον και ξεκίνησα να εξερευνώ τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσα να συνδυάσω το Finance με το Business Intelligence Analyst/ Data Analyst. Σε αυτό το σημείο έρχεται η επαφή μου με το Workearly που με άριστο επαγγελματισμό με συμβούλεψε στο τρόπο με τον οποίο θα επιτύχω το στόχο μου.


- Πως το workearly σε βοήθησε να καλύψεις το γνωσιακό κενό και την έλλειψη κατεύθυνσης – προσανατολισμού που αντιμετωπίζουν οι απόφοιτοι των πανεπιστημίων σήμερα;

Δυστυχώς στην Ελλάδα, παρόλο που τα ελληνικά πανεπιστήμια θεωρούνται από τα καλύτερα στην Ευρώπη με καταξιωμένους καθηγητές, έχει παρατηρηθεί εντόνως η απουσία πραγματικά πρακτικών μαθημάτων όσον αφορά τα λεγόμενα software-hard skills και ιδιαίτερα στον τομέα των Οικονομικών. Ακριβώς αυτή την απουσία προσπαθεί να καλύψει και καλύπτει με απόλυτη επιτυχία η Workearly αποτελώντας ουσιαστικά τον σύνδεσμο ανάμεσα στην ακαδημαϊκή και την επαγγελματική εκπαίδευση.

- Tι περίμενες από τη συνεργασία με το workearly , πως ήταν η συνεργασία εν τέλει και τι μπορεί να περιμένει, λοιπόν, κάποιος που θα αποφασίσει να συνεργαστεί με το Workearly;

Η λέξη ικανοποιημένος μοιάζει φτωχή και πιστεύω ότι αδικεί τον επαγγελματισμό και το μεράκι τα οποίο χαρακτηρίζουν την Workearly . Στην αρχή σίγουρα είχα κάποιους ενδοιασμούς που θεωρώ απόλυτα λογικό από την στιγμή που ήθελα να εισέλθω σε έναν αρκετά διαφορετικό κλάδο με στόχο να τον συνδυάσω με το Finance αλλά στην πορεία εξανεμίστηκαν κα την θέση τους πήραν η δημιουργικότητα και η αναζήτηση με ενθουσιασμό νέων project. Με πιο απλά λόγια μέσα από όλη αυτή την εκπαίδευση σου δίνεται η δυνατότητα να ανακαλύψεις τι πραγματικά σου αρέσει σε επαγγελματικό επίπεδο σε σημείο που δεν είχες σκεφτεί ποτέ, είτε γιατί δεν είχες την ευκαιρία να ασχοληθείς πρώτα σε ακαδημαϊκό επίπεδο , είτε γιατί δεν είχε πολύ απλά συμβεί .


- Τι σου έκανε εντύπωση στο workearly και σε τι διαφέρει(προσωπική άποψη) από άλλες υπηρεσίες, εκπαιδευτικού ή coaching χαρακτήρα;

Πιστεύω ακράδαντα ότι καθοριστικό ρόλο παίζει η προσέγγιση κάθε ατόμου ως ξεχωριστή περίπτωση με διαφορετικές ανάγκες και διαφορετικούς στόχους. Αυτό το μείγμα εκ πρώτου ακούσματος φαντάζει δύσκολο να διαχειριστεί με επιτυχία. Και όμως στην Workearly η διαχείριση είναι άψογη και υπάρχει σε πολύ μεγάλο βαθμό η ενσυναίσθηση για τις ανάγκες των ατόμων που θέλουν να πάνε ένα βήμα παρακάτω την καριέρα τους και να προλάβουν τις εξελίξεις σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει σε κάθε τομέα.


- Ποιο θεωρείς ότι ήταν το αποτέλεσμα και τι συμβουλή θα έδινες σε ανθρώπους που θέλουν να συνδυάσουν τα background / πτυχίο τους με το Data Analysis και το Business Intelligence;


Μέσα από την εκπαίδευση που έλαβα σε software tools έμαθα και κάτι πολύ ιδιαίτερο, τουλάχιστον για εμένα , και αυτό ήταν να μην απορρίπτω ένα project που μου φαίνεται ενδιαφέρον επειδή δεν έχω τελειοποιήσει (master) τα απαιτούμενα skills ,καθώς επί τω πλείστο υπάρχουν και άλλοι τρόποι που δεν έχω ανακαλύψει για να ολοκληρώσω το project. Ακριβώς αυτό θα ανακαλύψουν όσοι θελήσουν να μπουν στον εξαιρετικά ενδιαφέρον τομέα του BI/ Data Analysis και η Workearly αποτελεί την ιδανική επιλογή προκειμένου να πετύχουν αυτό τον στόχο.


Ανδρέας Αναστασιάδης, BSc Financial and Banking Management (UniPi) ,Minor Financial Markets Trading (Deree) 


Η περίπτωση του Ανδρέα ήταν μια ευχάριστη πρόκληση για την ομάδα του workearly καθώς είναι ιδιαίτερα ταλαντούχος και με πολύ καλή γνώση στο κομμάτι των οικονομικών. Αυτό που πετύχαμε, ήταν η κάλυψη των τεχνικών δεξιοτήτων με σκοπό να συνθέσουμε ένα ανταγωνιστικό προφίλ στον περιζήτητο κλάδο του Financial trading and business intelligence .

Workearly

To Workearly είναι η πρώτη personal online coaching υπηρεσία στην Ελλάδα που σε προετοιμάζει για μια επιτυχημένη καριέρα στον χώρο της τεχνολογίας. Αυτή τη στιγμή, που ήδη πολλές εταιρείες δουλεύουν σχεδόν αποκλειστικά remotely, το Workearly αναλαμβάνει να καθοδηγήσει όσους θέλουν να μπουν στον χώρο του IT και να απευθυνθούν όχι μόνο στην ελληνική, αλλά και στην παγκόσμια αγορά εργασίας.


Διασύνδεση

Οι απόφοιτοι έχουν την δυνατότητα άμεσης διασύνδεσης με την αγορά στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, μέσω του συνεργαζόμενου ομίλου Vaquancy – The Global Recruitment Hub for Tech Hybrid Talent.


Πιστοποίηση

Οι απόφοιτοι θα λάβουν πιστοποίηση ολοκλήρωσης του προγράμματος, που τυγχάνει μεγάλης αναγνωρισιμότητας από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου.Η Reatcode αναγνωρίζεται ως εγκεκριμένος πάροχος εκπαίδευσης από το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Πιστοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού (Human Resource Certification Institute - USA)Εκ μέρους της ομάδας του Workearly εύχεται στον Φώτη καλή αρχή στη νέα επαγγελματική πραγματικότητα και τον ευχαριστεί θερμά για την εμπιστοσύνη του!


Αξιολόγηση προφίλ

Κάνε αίτηση για διαμόρφωση εκπαιδευτικού πλάνου προσαρμοσμένου στο προφίλ σου.



bottom of page